Geberit d.o.o.

Geberit d.o.o.

Geberit je vodilna evropska skupina, ki z inovativnimi rešitvami v sanitarni tehniki temeljito izboljšuje kakovost življenja ljudi. Zagotavljajo visoke etične standarde in timsko vzdušje, postavljajo si visoke cilje, se nenehno učijo, rastejo in se obnavljajo.

Proizvodno podjetje Geberit proizvodnja d.o.o., ki je že od leta 1997 vključeno v skupino Geberit, se ponaša z več kot 50-letno tradicijo v predelavi plastike in montaži sanitarnih proizvodov. Letno investirajo od 9 do 10 milijonov evrov v najsodobnejše stroje za brizganje plastike, v vrhunsko avtomatizirane montažne linije in v razvoj ter uvajanje novih proizvodov.

Med njihove najpomembnejše proizvode sodijo nadometni splakovalniki, splakovalniki za vgradnjo v pohištvo, dotočni in odtočni ventili ter cevi za hišno odvodnjavanje, proizvajajo pa tudi plastične dele za pralne in sušilne stroje proizvajalca Gorenje.

Podjetje je ob vključitvi v postopek zaposlovalo 222 sodelavcev in sodelavk, in bo do julija 2018 vpeljalo 12 ukrepov za lažje usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja zaposlenih.

Izbrani ukrepi podjetja:

 1. Komuniciranje z zaposlenimi na področju DPP
 2. Komuniciranje z zunanjo javnostjo
 3. Izobraževanje vodij na področju usklajevanja dela in družine
 4. Raziskave med zaposlenimi o usklajevanju dela in družine
 5. Časovni konto
 6. Odsotnost brez nadomestila plače zaradi izrednih družinskih razlogov
 7. Tim za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja
 8. Pooblaščenec/ka za vprašanja usklajevanja poklica in družine
 9. Dan odprtih vrat
 10. Vključitev tematike usklajevanja poklicnega in družinskega življenja v letne razgovore
 11. Ponudba za prosti čas
 12. Prostor za sproščanje