GOODYEAR DUNLOP SAVA TIRES d.o.o.

GOODYEAR DUNLOP SAVA TIRES d.o.o.

GOODYEAR DUNLOP SAVA TIRES d.o.o. je eden od vodilnih proizvajalcev pnevmatik v jugovzhodni Evropi. Proizvaja in trži pnevmatike blagovnih znamk Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda in Debica. Družba je v stoodstotni lasti skupine Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. in je del enega od največjih proizvajalcev pnevmatik na svetu Goodyear, ki skupaj zaposluje približno 69.000 sodelavcev, svoje izdelke pa proizvaja v 52 tovarnah v 22 državah po svetu.
Tovarna Goodyear Dunlop Sava Tires v Kranju je usmerjena v proizvodnjo visokozmogljivih pnevmatik in spada med najkompleksnejše Goodyearove tovarne v Evropi. Večji del več kot 200 milijonov evrov Goodyearovih investicij v Sloveniji od leta 1998 je bil vložen ravno v razvoj in modernizacijo tovarne. Ta se danes ponaša s podvojenimi kapacitetami, saj lahko izdela do več kot sedem milijonov pnevmatik letno – dvakrat več kot leta 1998. Poleg fleksibilne proizvodnje se ponaša tudi z odličnimi rezultati na področju varstva pri delu, okoljevarstva in stalnih izboljšav.

Ob vključitvi v postopek je imela družba 1349 zaposlenih in bo do decembra 2016 vpeljala 7 ukrepov za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih.

Izbrani ukrepi podjetja:

  1. Komuniciranje z zaposlenimi
  2. Komuniciranje z zunanjo javnostjo
  3. Raziskave med zaposlenimi o usklajevanju dela in družine
  4. Izobraževanje vodij na področju usklajevanja dela in družine
  5. Ponovo vključevanje po daljši odsotnosti
  6. Obdarovanje in skrb za otroke zaposlenih
  7. Varstvo šolskih otrok in počitniška ponudba