ZAVAROVALNICA SAVA d.d.

ZAVAROVALNICA SAVA d.d.

Zavarovalnica Sava je nastala z združitvijo Zavarovalnice Maribor, Zavarovalnice Tilia in hrvaških družb Velebit osiguranje ter Velebit životno osiguranje.  Osnovni certifikat Družini prijazno podjetje je prejela 15. maja 2007 kot Zavarovalnica Maribor, 16.11.2010 pa je pridobila polni certifikat Družini prijazno podjetje.

Njihovo poslanstvo je predana skrb za neprestan napredek in ustvarjanje čim bolj kakovostnega življenja. Le tako lahko zaposleni in zavarovanci varno razvijajo svoje potenciale. To je mogoče doseči le s strokovnim in predanim odnosom do strank, poslovnih partnerjev in okolja, pri čemer sledijo najvišjim standardom. Zavarovalnica Sava so ljudje in kot druga največja zavarovalnica v regiji se zavedajo, da je zavarovanje mnogo več kot zavarovalna pogodba. Je odnos, ki ga je potrebno obojestransko spoštovati in negovati, da ta preide v trajno in stabilno partnerstvo, ki zagotavlja občutek varnosti.

Ob vključitvi v postopek pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje je podjetje zaposlovalo 844 sodelavcev, danes pa že 903.

Izbrani ukrepi podjetja v prvem triletju:

  1. Otroški časovni bonus
  2. Pooblaščenec (mentor)
  3. Izobraževanje za vodje
  4. Zloženka
  5. Mnenjske raziskave

Izbrani ukrepi podjetja v drugem triletju:

  1. Ponovno vključevanje po daljši odsotnosti
  2. Ukrepi za varovanje zdravja
  3. Časovni konto
  4. Otroški časovni bonus (razširitev ukrepa)
  5. Komuniciranje z zaposlenimi in javnostmi