Salesianer Miettex Periteks d.o.o.

Salesianer Miettex Periteks d.o.o.

Družba Salesianer Miettex Periteks d.o.o. je bila ustanovljena leta 1916 na Salesianski cesti na Dunaju, po kateri ima podjetje tudi ime. Matično podjetje je še vedno v družinski lasti 2. in 3. generacije družine Krautschneider. »Družinski duh« se še danes izraža v timskem duhu skupine Salesianer.

Skupina SALESIANER MIETTEX s svojimi hčerinskimi družbami deluje po vsej Avstriji, Madžarski, Češki, Slovaški, Hrvaški, Sloveniji, Srbiji, Romuniji in Poljski. V večini držav je vodilni ponudnik v branži z največjim tržnim deležem. Zaposluje okrog 2300 oseb in ustvari preko 150 milijonov EUR letnega prometa, dnevno pa opere cca. 350 ton perila.

Podjetje v Sloveniji deluje od leta 1994. Sprva je bil sedež podjetja v Škofji Loki od leta 2009 pa v Trzinu. Leta 2005 je skupina SALESIANER MIETTEX prevzela tudi največjo slovensko industrijsko pralnico Periteks v Trzinu in s tem pridobila sodobno računalniško vodeno storitev z okolju prijazno tehnologijo, leta 2006 pa je bila dokupljena še obratovalnica Belin v stečaju v Rogaški Slatini. Podjetji sta se s koncem leta 2008 združili v podjetje SALESIANER MIETTEX PERITEKS d.o.o. Ponosni so na to, da sta obe pralnici imetnici strokovnega mednarodno priznanega nemškega standarda RAL GZ 992/1, 2 in 3, ki je specialni Certifikat za kakovostno nego tekstilij.

Nova kakovostna storitev najema, podprta z odlično logistiko in organiziranostjo, se je na slovenskem tržišču kmalu prijela. Rečemo lahko, da sledijo uspešnemu trendu matične družbe, saj se SALESIANER MIETTEX PERITEKS po 21 letih delovanja prišteva med uspešna podjetja, s številnimi odličnimi referencami v najrazličnejših panogah (največje slovenske bolnice, hoteli, industrija, pekarne …) in s stalno skrbjo za zadovoljstvo svojih strank. Vodilo podjetja je združevanje kakovosti, okolja in gospodarnosti. Pridobili so certifikate ISO 9001 za vodenje kakovosti, ISO 14001 za ravnanje z okoljem in BS-OHSAS 18001 za sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu.

Najosnovnejše pravilo v podjetju se glasi: Že prvič naredimo vse pravilno!

Ob vključitvi v postopek je podjetje zaposlovalo 213 sodelavcev in sodelavk in bo v naslednjih treh letih vpeljalo 9 ukrepov za lažje usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja zaposlenih.

Izbrani ukrepi podjetja:

  1. Komuniciranje z zaposlenimi
  2. Komuniciranje z zunanjo javnostjo
  3. Raziskave med zaposlenimi o usklajevanju dela in družine
  4. Izobraževanje vodij na področju usklajevanja dela in družine
  5. Otroški časovni bonus
  6. Delovna srečanja / zbori zaposlenih
  7. Druženje med zaposlenimi
  8. Razvoj socialnih veščin za vodilne
  9. Interni razpisi: nova delovna mesta ali izpraznjena delovna mesta se najprej ponudijo zaposlenim