Javni poziv za vključitev v postopek pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje v letu 2015

Javni poziv za vključitev v postopek pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje v letu 2015

Vabimo vsa podjetja, javne ustanove, združenja ter nevladne organizacije, ki so registrirane in imajo sedež v Republiki Sloveniji, da se vključijo v postopek pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje v letu 2015.

Pridobitev certifikata je svetovalni ter revizorski postopek, ki pomaga delodajalcem uvajati ukrepe za boljše upravljanje s človeškimi viri, s poudarkom na usklajevanju poklicnega in družinskega življenja zaposlenih. Postopek poteka s pomočjo usposobljenih zunanjih svetovalcev.

Certifikat Družini prijazno podjetje izhaja iz sistema »European work&family audit«, ki ga je razvila nemška organizacija Berufundfamilie. V Sloveniji ga je v okviru programa EQUAL v letu 2007 vpeljalo razvojno partnerstvo Mladim materam/družinam prijazno zaposlovanje. Od novembra 2007 je nosilec postopka in izvedbena organizacija Ekvilib Inštitut, ki izvaja postopek v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve RS ter zainteresiranimi partnerji zunanjimi partnerji.

Podjetja/organizacije se lahko vključijo v postopek pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje od 13. marca 2015 dalje. Poziv je odprte narave in se za leto 2015 zaključi 31. decembra 2015.

Pridobitev certifikata poteka v dveh delih:

  • pridobitev osnovnega certifikata, ki traja 6 mesecev
  • pridobitev polnega certifikata, ki traja 36 mesecev od pridobitve osnovnega certifikata

Osnovni pogoj za vključitev v postopek je najmanj 10 zaposlenih ter spoštovanje trenutne delovnopravne zakonodaje.

Dokumentacija javnega poziva za vključitev v postopek pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje v letu 2015 obsega:

Zainteresirana podjetja oziroma organizacije lahko naročijo dokumentacijo tudi pri Ekvilib Inštitutu, Medvedova 28, 1000 Ljubljana, kjer dobijo tudi vsa dodatna pojasnila.
Kontaktni osebi sta Aleš Kranjc Kušlan, e-pošta: akk[at]ekvilib.org, ter Petra Hartman, e-pošta: petra[at]ekvilib.org, telefon 01/ 430 37 51 ali 041 878 131.