SG GUZELJ d.o.o.

SG GUZELJ d.o.o.

SG GUZELJ d.o.o. je slovensko podjetje z dolgoletno tradicijo v distribuciji, servisu in oskrbo samopostrežnih avtomatov. Svojo dejavnost so povezali z besedami POŽIVI, OSVEŽI, OKREPI, kar v sedanjem tempu življenja predstavlja moderno interpretacijo klasičnega pitja dobre kave ali pa užitek ob zdravem prigrizku.

Več kot 1500 sampopostrežnh avtomatov oskrbujejo z izdelki izbranih blagovnih znamk po želji stranke. Zadovoljstvo strank je neposredno povezano z rastjo njihovega posla, tako so v začetku novega tisočletja razširili podjetje tako v razvojni smeri kot po številu zaposlenih. Visoka stopnja pripadnosti, izražena z močno ustaljenostjo zaposlenih, podjetju ustvarja varnost, samostojnost in povečuje ustvarjalnost. Njihov temeljni cilj je kakovostno zadovoljevanje potreb vseh uporabnikov. Tako je v podjetju vedno prisotna želja po izboljševanju in odpravljanju pomanjkljivosti. Vendar novosti uvajajo šele po temeljiti preučitvi, ko so prepričani v njihov uspeh ter prispevek h kvalitetnejšemu počutju uporabnikov. Vizija podjetja je ostati uspešen gospodarski subjekt, ki se s pomočjo znanja in kakovostnega dela učinkovito spoprijema z izzivi sodobnega časa in ustvarja nove smernice na področju oskrbovanja s samopostrežnimi avtomati.

Podjetje je ob vključitvi v postopek zaposlovalo 24 sodelavcev in sodelavk in bo do julija 2018 vpeljalo 13 ukrepov za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih.

Izbrani ukrepi podjetja:

 1. Komuniciranje z zaposlenimi
 2. Komuniciranje z zunanjo javnostjo
 3. Raziskave med zaposlenimi o usklajevanju dela in družine
 4. Izobraževanje vodij na področju usklajevanja dela in družine
 5. Otroški časovni bonus
 6. Dodatni dnevi odsotnosti z nadomestilom plače zaradi izrednih družinskih razlogov
 7. Nadomeščanje
 8. Druženje med zaposlenimi
 9. Ponovno vključevanje po daljši odsotnosti
 10. Interni razpisi: nova delovna mesta ali izpraznjena delovna mesta se najprej ponudijo zaposlenim
 11. Obdaritev otrok zaposlenih
 12. Ponudba za prosti čas
 13. Dodatne bonitete za povečanje socialne varnosti zaposlenih