Geberit d.o.o.

Geberit d.o.o.

Geberit je vodilna evropska skupina, ki z inovativnimi rešitvami v sanitarni tehniki temeljito izboljšuje kakovost življenja ljudi. Zagotavljajo visoke etične standarde in timsko vzdušje, postavljajo si visoke cilje, se nenehno učijo, rastejo in se obnavljajo.

Proizvodno podjetje Geberit proizvodnja d.o.o., ki je že od leta 1997 vključeno v skupino Geberit, se ponaša z več kot 50-letno tradicijo v predelavi plastike in montaži sanitarnih proizvodov. Letno investirajo od 9 do 10 milijonov evrov v najsodobnejše stroje za brizganje plastike, v vrhunsko avtomatizirane montažne linije in v razvoj ter uvajanje novih proizvodov.

Med njihove najpomembnejše proizvode sodijo nadometni splakovalniki, splakovalniki za vgradnjo v pohištvo, dotočni in odtočni ventili ter cevi za hišno odvodnjavanje, proizvajajo pa tudi plastične dele za pralne in sušilne stroje proizvajalca Gorenje.

Podjetje zaposluje 274 sodelavk in sodelavcev in je uspešno implementiralo 12 ukrepov. Kot je zapisano v revizorskem poročilu, je podjetje poleg prvih ukrepov izbralo dobre dodatne ukrepe, namenjene povečevanju zadovoljstva zaposlenih na delovnem mestu in zvestobe podjetju.

Implementirani ukrepi v prvem triletju:

 1. Komuniciranje z zaposlenimi na področju DPP
 2. Komuniciranje z zunanjo javnostjo
 3. Izobraževanje vodij na področju usklajevanja dela in družine
 4. Raziskave med zaposlenimi o usklajevanju dela in družine
 5. Časovni konto
 6. Odsotnost brez nadomestila plače zaradi izrednih družinskih razlogov
 7. Tim za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja
 8. Pooblaščenec/ka za vprašanja usklajevanja poklica in družine
 9. Dan odprtih vrat
 10. Vključitev tematike usklajevanja poklicnega in družinskega življenja v letne razgovore
 11. Ponudba za prosti čas
 12. Prostor za sproščanje