AJM d.o.o.

Podjetje AJM d.o.o. je eno najuspešnejših podjetij v Sloveniji v proizvodnji PVC in ALU oken, vrat, senčil, zimskih vrtov, steklenih fasad ipd., ki sledi usmeritvam države in Evropske unije na področju učinkovite rabe energije. Vedno večja pa so investicijska vlaganja v inovativne izdelke vrhunske kakovosti. Ustanovljeno je bilo leta 1990, takrat so zaposlovali 8 delavcev. Z naraščajočim povpraševanjem in prodajo pa so bili do danes kar nekajkrat primorani posodobiti in povečati poslovne prostore ter zaposlovati vedno več ljudi. Tako je število zaposlenih, v času vključitve v postopek pridobitve certifikata, poskočilo kar na cca. 260. Podjetje je osnovni certifikat Družini prijazno podjetje prejelo 15. maja 2007, 16.11.2010 pa polni certifikat Družini prijazno podjetje.

V revizorskem poročilu je med drugim zapisano tudi, da je podjetje AJM okna-vrata-senčila d.o.o. družinsko podjetje v pravem smislu. Odnosi so sproščeni, komunikacija je prijetna in konstruktivna. Certifikat jemljejo zelo resno, saj je eden od mejnikov njihovega 20 letnega poslovanja tudi letnica 2007 ko so pridobili osnovni certifikat.

Izbrani ukrepi podjetja v prvem triletju:

 1. Tekoče spremljane in identificiranje potreb, ter mnenjske raziskave in raziskave med zaposlenimi glede na družinske obveznosti.
 2. Koriščenje letnega dopusta
 3. Informacijske platforme- »pogovorno okno« na intranetu z javno dostopnim ˝Kodeksom˝
 4. Zabava – Izlet za zaposlene
 5. Pooblaščenec za vprašanja usklajevanja poklica in družine v podjetju
 6. Dan odprtih vrat / Odnosi z javnostmi in angažiranje v javnosti z ˝Dnevom odprtih vrat in Promotorjem˝
 7. Razgovor s sodelavci

Izbrani ukrepi podjetja v drugem triletju:

 1. Izboljševanje delovnih procesov
 2. Komuniciranje z zaposlenimi in zunanjo javnostjo
 3. Načrtovanje in izvedba programov nadaljnjega izobraževanja
 4. Novoletno obdarovanje otrok