UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank je peta največja banka v Sloveniji. Finančne rešitve iščejo za občane in podjetja, tiste, ki denarna sredstva potrebujejo in tiste, ki želijo svoje prihranke oplemenititi. V široki paleti storitev lahko najdemo tudi investicijske produkte (skladi Pioneer, depoziti, strukturirani produkti …), na trgu pa so poznani predvsem po ponudbi stanovanjskih in potrošniških kreditov. Naraščajoče število komitentov; tistih najmlajših pa tudi tistih z malo več življenjskimi izkušnjami ter pridobljeno zaupanje vedno večjega števila podjetij je dokaz, da se s svojo ponudbo in servisom uspešno prilagajajo potrebam trga.

Trenutno banka združuje 566 sodelavcev, ki dnevno skrbijo za potrebe strank. V prihodnjem letu pa načrtujejo tudi odprtje novih poslovnih enot. Zadovoljstvo sodelavcev je na lestvici prioritet zelo pomemben cilj. Želijo si zadržati najboljše kadre, jim ponuditi dovolj možnosti za osebni razvoj in jim obenem omogočiti uspešno usklajevanje osebnega in poslovnega življenja. Zavedajo se, da le tako lahko zagotovijo optimalno obravnavo tudi svojim strankam. S tem namenom so v sklopu pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje izvedli raziskavo med zaposlenimi ter na podlagi rezultatov že uvedli otroški časovni bonus, ki vsakemu staršu omogoča spremljanje otroka prvi šolski dan. Veliko pozornost so namenili tudi delovnemu času in uvedli fleksibilen delavnik. Preko teh in podobnih iniciativ postaja filozofija družini prijaznega podjetja smernica tudi za naprej.
Ob vključitvi v postopek je banka zaposlovala 551 zaposlenih.

Izbrani ukrepi podjetja v prvem triletju:

 1. Komuniciranje z zaposlenimi
 2. Mnenjske raziskave med zaposlenimi
 3. Odnosi z javnostmi
 4. Fiksni osrednji delovni čas z izbiro prihoda in odhoda
 5. Otroški časovni bonus
 6. Tim za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja
 7. Izobraževanje za vodilne za področje usklajevanja dela in družine ter razvoj socialnih veščin
 8. Filozofija in koncept vodenja
 9. Vključevanje odsotnih zaposlenih po daljši odsotnosti (pogovor pred povratkom in pred odhodom; uvajanje ob povratku; ohranjanje stikov)
 10. Oglaševanje enakih možnosti
 11. Psihološko svetovanje in pomoč
 12. Posojila in finančna pomoč

Izbrani ukrepi podjetja v drugem triletju:

 1. Ukrepi za varovanje zdravja
 2. Pooblaščenec za vprašanja enakih možnosti
 3. Dan odprtih vrat