Letno srečanje imetnikov certifikata DPP v Laškem 28. in 29. 9. 2023

28. in 29. september 2023 je v Laškem potekalo tradicionalno srečanje imetnikov certifikata Družini prijazno podjetje in Družbeno odgovoren delodajalec.

Četrtkovo popoldne je bilo namenjeno delavnici Utelešenega vodenja, kjer je Aleš Kranjc Kušlan, direktor Ekvilib inštituta, ki  se v zadnjem času posveča tudi razvoju sistema graditve vodstvenih kompetenc in osebnostne rasti s pomočjo integralnega coachinga in umetnosti,  udeležence skozi delavnico vodil po metodi utelešenja (embodiment). Tako kot lani, smo tudi tokrat uporabljali telo kot medij spoznavanja sebe, drugih ter pristopa Sočutnega raziskovanja Mateja Gaborja.

Sproščenemu in gibalno čuječemu dogodku je sledilo večerno predavanje dr. Zvezdana Pirtoška. Prof. dr. Pirtošek, specialist nevrolog, profesor klinične nevrologije in predstojnik Katedre za nevrologijo na Medicinski fakulteti nam je predstavil temo Megla v glavi – mit ali resničnost.

Petkovo jutro smo začeli s sklopom predavanj na temo Počutje na delovnem mestu:

  • Darja Hvala, Burnout bye bye Mindset Coach: Nihče si ne izbere izgorelosti
  • Petra Tekavec, Psihoterapija in Happiness management: Duševno zdravje zaposlenih in podjetja, ključen dejavnik iz ozadja
  • dr. Alojz Ihan, Katedra za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani: Dolgotrajni covid in vpliv na zaposlene
  • Tjaša Jarc, Džungla plants d.o.o.: Pozitiven vpliv ozelenitve delovnega mesta

Predavatelji so sodelovali nato tudi na okrogli mizi, ki jo je moderiral Aleš Kranjc Kušlan. Pridružil se jim je še Dominik Pogorevc iz Zdravstvenega doma Sevnica z dobro prakso.

Sledilo je predavanje Martina Bajžlja in Tine Osvald Zaletelj, Statistični urad Republike Slovenije: Kaj je v letu 2023 drugače kot v letu 2019 oz. kam so šli vsi zaposleni.

Pred skupnim kosilom in slovesom smo slišali še tri dobre prakse ukrepov certifikatov DPP in DOD. Podjetje Geberit d.o.o. je predstavilo, kako izvajajo aktivne odmore v podjetju. Centerkontura d.o.o. je predstavilo svojo prakso zaposlovanja invalidov, Javni Holding Maribor, d. o. o. pa nam je  opisalo, kako medgeneracijsko sodelujejo v podjetju Snaga.

Skozi celoten petkov dogodek nas je Gibit d.o.o. med aktivnimi odmori usmerjal v pravilno razgibavanje, kar upamo, da bomo prezrcalili v naše delovno okolje.