Danfoss Trata d.o.o.

Danfoss Trata d.o.o.

Začetki podjetja Trata segajo v leto 1937, Danfoss kot vodilno mednarodno podjetje na področju ogrevanja, hlajenja in sistemov regulacije pa je leta 1995 postal večinski lastnik Trate. Danfoss Trata je z bliskovitim razvojem nato zasedla mesto kompetenčnega centra za razvoj in proizvodnjo komponent za daljinsko ogrevanje v Sloveniji, kjer deluje na dveh lokacijah, v Ljubljani in Kamniku.

Danfoss Trata je danes uspešno razvojno, proizvodno in prodajno podjetje na področju izdelkov in aplikacij za zagotavljanje energetske varčnosti, ki ponuja rešitve za učinkovito spopadanje s podnebnimi spremembami.

Uvrščajo se med najuspešnejša slovenska podjetja, saj imajo jasne cilje, vrhunske kompetence in željo po zmagi. Delajo v sodobnih laboratorijih, z najnovejšimi tehnologijami in orodji.

Podjetje zaposluje 396 sodelavk in sodelavcev in je uspešno implementiralo 11 ukrepov. Podjetje je polni certifikat pridobilo 5.10.2015. Kot je zapisano v revizorskem poročilu, je revizija potrdila uspešno izvajanje vseh izbranih ukrepov, družba pa je prejemnik številnih mednarodnih in nacionalnih nagrad, in mnoge med njimi so povezane s področjem razvoja zaposlenih in so plod načrtnega dela z zaposlenimi.

Implementirani ukrepi podjetja v prvem triletju:

 1. Izmensko delo
 2. Otroški časovni bonus
 3. Tim za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja
 4. Komuniciranje z zaposlenimi
 5. Komuniciranje z zunanjo javnostjo
 6. Raziskave med zaposlenimi o usklajevanju dela in družine
 7. Delovna srečanja/ zbori zaposlenih
 8. Brošure
 9. Druženje med zaposlenimi
 10. Izobraževanje vodij na področju usklajevanja dela in družine
 11. Novoletno obdarovanje otrok