Izjave zaposlenih

Izjave zaposlenih v podjetjih imetnikih certifikata Družini prijazno podjetje.
 

Biotehniški center Naklo od leta 2014 izvaja certifikat Družini prijazna organizacija. Že v samem začetku sem se pridružil skupini in pričeli smo z delom in uvajanjem različnih ukrepov na ravni Centra. Ker smo bili v tem novinci, je kazalo, da bo to še ena dodatna obremenitev in obveznost, kar pa se je s časoma izkazalo za pravilno odločitev in usmeritev, saj naš Center zaposluje kar 130 ljudi. Dejstvo je, da človek preživi na delovnem mestu polovico svojega aktivnega življenja. Natrpani urniki, obveznosti ter razvoj kariere posameznika so vzroki, zaradi katerega mnogokrat trpi družinsko življenje in lahko privede tudi k negativnim posledicam le-tega v družinah. Zato je pomembno, da se k reševanju tega problema pristopa sistemsko in vsaj deloma omogoči zaposlenim z različnimi ukrepi in pomagali, da poklicno in družinsko življenje usklajujejo nekoliko lažje. V našem Centru smo tako uvedli prost dan za prvošolca, informiranje in druženje zaposlenih na letni ravni … skrb za zdravje in promocijo zdravega življenjskega sloga … in še in še.
Zagotovo je pridobitev, ohranitev in razvoj teh ukrepov v okviru certifikata dodatna obremenitev in delo za vsako projektno skupino. Bistvo in želja vsega skupaj pa je zagotovo to, da organizacija ter zaposleni v njej te ukrepe ponotranjijo, jih vzamejo za svoje in jih tudi živijo ter udejanjajo. Na ta način organizacija in ljudje v njej rastejo, ustanova pa se razvija v smeri, ki ji je mar za slehernega zaposlenega. Dejstvo je, da sistematično uvajanje in vsakodnevno udejanjanje tega na dolgi rok omogoča lažje in bolj prijazno delovno okolje vseh vključenih.

Peter, sodelavec
http://www.bc-naklo.si/

Certifikat družini prijazno podjetje je v današnjem času pomemben tudi za naše podjetje, saj lahko na ta način doprinesemo h kakovostnejšemu in  učinkovitejšemu  usklajevanju poklicnega in družinskega življenja. Kot mamica dveh sinov sem bila ob njunem rojstvu počaščena, saj sem v porodnišnico dobila čestitko s strani našega podjetja. Prav tako pa, ko sta sinova vstopala v vrtec sem lahko bila z njima v vrtcu in tako koristila otroški časovni bonus. Podjetje Mlekarna Celeia, d.o.o. si  prizadeva, da  ti ukrepi resnično zaživijo med zaposlenimi in jih tako zaposleni lahko uspešno koristimo.

sodelavka, http://www.zelenedoline.si/

To, da mi delodajalec omogoča bolj zgoden prihod na delo, naši družini močno olajšuje vsakodnevno usklajevanje vseh obveznosti. Ker delodajalec prisluhne mojim neslužbenim potrebam, zagotovo hodim v službo bolj zadovoljna, saj mi ni potrebno iz dneva v dan bezljati od službe do šole ter izgubljati časa v prometni konici. Delati v družini prijazni organizaciji je zame pomemben motivator, če bi ga morala umestiti na lestvico, bi na njej zasedel eno od prvih dveh mest.

Sodelavka, http://www.mddsz.gov.si/

Certifikat Družini prijazno podjetje dokazuje, da je podjetju mar za zaposlene, njihove družine, saj certifikat omogoča lažje usklajevanje službenega in družinskega življenja. Sem članica projektne skupine zato sem toliko bolj vesela, ko vidim, da moji sodelavci z veseljem koristijo sprejete ukrepe, kot so fleksibilni delovni čas, ko se otrok uvaja v vrtec, svojega otroka lahko pospremijo na prvi šolski dan, ki je tako pomemben in nepozaben tako za starše kot otroke. Sem mama srednješolca, ki v času poletnih počitnic z veseljem koristi počitniško delo v podjetju. Vesela sem, da naši otroci pobližje spoznavajo naše delo in mislim, da znajo tako bolj ceniti in spoštovati denar. Bližajo se prazniki in tudi tokrat ne bomo pozabili na obdarovanje otrok zaposlenih. Verjemite, da je ob tovrstnih bonitetah še tako težko delo lažje.

Renata, sodelavka , http://www.zale.si/